Het kentekenbewijs van uw sloopauto.

Wanneer u akkoord gaat met het bod op uw auto zal onze inkoop medewerker u altijd vragen of u in bezit bent van een volledig kentekenbewijs. Het oude papieren kentekenbewijs bestaat namelijk uit drie delen.

 • Deel IA Het voertuigbewijs.
 • Deel IB Het tenaamstellingsbewijs.
 • Deel II Het overschrijvingsbewijs.
 • Wanneer u al deze delen compleet heeft beschikt u over het complete kentekenbewijs. De chauffeur heeft alle gevraagde stukken nodig zodat wij uw auto kunnen afmelden bij de RDW. Bij het afmelden krijgt de belastingdienst automatisch bericht dat uw auto is verkocht en zal de wegenbelasting de eerste volgende werkdag stoppen! De chauffeur geeft u een afschrift van het overschrijven middels een vrijwaringsbewijs waar altijd de tijd, datum en transactiecode op worden vermeld.

  De nieuwe kentekencard.

  Voorbeeld KentekencardPer januari 2014 is het oude kentekenbewijs komen te vervalen. Wanneer auto’s worden verkocht en te naam gesteld worden krijgt u automatisch een RDW-Kentekencard. Dit is een pasje in plaats van het papieren kentekenbewijs. Bij het tenaamstellen ontvangt u eerst het eerste deel van de tenaamstellingcode; dit bestaat uit vier cijfers. De volgende werkdag ontvangt u per post de kentekencard met het tweede deel van de tenaamstellingscode. Deze bestaat uit vijf cijfers. Dit maakt in totaal negencijfers die u invult op de brief van de RDW; zorg dat u deze niet kwijtraakt!. Hiermee kunt u in de toekomst uw auto verkopen. Verkoopt u uw auto aan ons dan is een complete tenaamstellingscode voldoende. Hiermee kunnen wij uw auto afmelden! Mocht u alsnog niet in het bezit zijn van een completen tenaamstellingscode dan kunt u eventueel een demontagecode aanvragen. Ook bestaat de mogelijkheid dat het demontagebedrijf voor u deze code aanvraag middels een kopie van uw legitimatie.

  U bent uw tenaamstelling code kwijt ?

  Mocht u uw code niet kunnen vinden dan bestaat de mogelijkheid dat u via de website van de RDW een demontagecode aanvraagt. Met de demontagecode kunnen wij uw auto alsnog afmelden ook al bent u delen van uw tenaamstelling code kwijt. Het aanvragen van een demontagecode is gratis in tegenstelling tot de aanvraag van een vervangende tenaamstellingscode waar 20 euro door de RDW voor in rekening wordt gebracht! Voor meer info voor het aanvragen van uw demontagecode zie hier.

  Sloopauto verkopen

  Meld hier uw auto aan en ontvang één direct inkoop bod.

  Ik accepteer de algemene voorwaarden

   Bel voor een direct bod met,


  • 06-34567272 van 8:00 t/m 20:00

  Voor auto onderdelen :

  In samenwerking met:

  Onderdelenlijn

  Stap 1

  Bel ons voor
  een afspraak
  en wij komen
  wanneer het u
  uit komt.

  Stap 2

  Wij komen volgens afspraak de sloopauto gratis bij u thuis ophalen.

  Stap 3

  Wij betalen direct bij het ophalen van de auto het overeengekomen bedrag contant aan u uit.