Gebroken distributieriem.

Uw auto rijd prima en u heeft eigenlijk nooit problemen tot dat u van de ANWB wegenwacht te horen heeft gekregen dat uw distributieriem is gebroken. De distributieriem is een zeer belangrijk onderdeel van uw motor. De klep timing word aangedreven middels deze riem. De D-riem moet dan ook om de zoveel tijd worden vervangen. Doet u dit niet dan loopt u het risico op motorschade.

Het vervangen van de distributie riem is per auto verschillend de onderhoudsintervallen verschillen per merk model en motor uitvoering. Hierdoor ontstaan vaak mis verstande wanneer de riem vervangen moet worden. Ook de leeftijd van de riem is een aanduiding voor een eventuele vervanging. Gaat de distributieriem kapot dan betekent dit dat de timimg van uw motor compleet van slag is. De zuiger zullen uw kleppen raken waardoor deze kom gaan staan en de motor geen compressie meer heeft. Deze onderdelen vervangen is een complete motorrevisie wat behoorlijk veel geld kost. Weet u niet wanneer uw distributieriem voor het laatst is vervangen? Laat de riem dan preventief vervangen dit kost een paar centen maar is vele malen goed koper als u hier te laat later komt.

Distriebutie ketting opgerekt.

gebroken distriebutieriemNaast riem motoren zij er ook motoren met een ketting. Veel nieuwere voertuigen zijn de afgelopen jaren uitgevoerd met een ketting distributie. Hierdoor zou je verwachten dat is mooi, nooit meer naar de garage om de D-riem te vervangen. Echter veel nieuwe motoren zoals van Opel, VW en Fiat hebben productie fouten als het gaat om de ketting. De distributie kettingen rekken uit waardoor de motoren van hun timing afkomen te staan. TFSI motoren hebben regelmatig last van een ratelende ketting met motorschade als gevolg. Helaas komen deze probleem pas voor bij een hogere kilometerstand, vaak wanneer de fabriek garantie reeds is verlopen.

Auto verkopen met gebroken distributieriem.

Heeft u een auto die niet meer start door dat u problemen heeft met de distributieriem? Ook auto’s met een kapotte riem of ketting kopen wij op. Maar gebruikt van het contact formulier of neem direct contact op met onze inkoper zodat wij u een overnamen bod kunnen doen. Vaak kunnen wij voor uw auto met een gebroken riem of een opgerekte ketting nog een prima inkoopprijs betalen. Gaat u akkoord met ons overnamen bod dan halen wij de auto geheel kosteloos bij u op en kunt u rekenen op een geldig RDW vrijwaringsbewijs.

Sloopauto verkopen

Meld hier uw auto aan en ontvang één direct inkoop bod.

Ik accepteer de algemene voorwaarden

    Bel voor een direct bod met,


  • 06-83593429 van 8:00 t/m 20:00

Onderdelen zoeken

Vul je kenteken in en vind je juiste onderdeel.

Stap 1

Bel ons voor
een afspraak
en wij komen
wanneer het u
uit komt.

Stap 2

Wij komen volgens afspraak de sloopauto gratis bij u thuis ophalen.

Stap 3

Wij betalen direct bij het ophalen van de auto het overeengekomen bedrag contant aan u uit.