De waarde van een sloopauto? Kun je die berekenen?

Op het internet is dus ontzettend veel onzin te vinden met als gaat om de vraag” wat is mijn auto nog waard” U kunt bijvoorbeeld lezen dat een sloopauto per definitie total los is verklaart. Dit is dus per definitie totaal onzin! Je kunt je auto altijd aan een sloperij verkopen. Vaak gebeurd dit als er veel gebreken zijn aan de auto en de huidige eigenaar geen reparatiekosten meer wilt maken. Laat staan hiermee een ander wilt opzadelen. De meeste weldenkende mensen zitten er namelijk te wachten op een hoop gedoe om dat zij een auto zouden hebben verkocht met problemen en dus hoge reparatie kosten. Een auto die total los verklaren kan alleen de schade expert! Ook dan wil het helemaal niet zetten dat de auto niet meer de weg op kan! Er bestaat namelijk een verschil tussen economisch en technisch total los. Bij technisch total los is de auto niet meer te repareren. Bijvoorbeeld een auto met rol schade aan de carrosserie! Waarbij heel het dag is ingedeukt.

De waarde van een auto!

auto op zij kant.Ja het is heel leuk als je zou kunnen berekenen wat je auto nu direct waard is! Kan dit? Natuurlijk kan dit niet! We hebben toch allemaal de basis les economie gehad op school! We snappen toch altijd dat er zoiets is als marktwerking en vraag en aanbod. Dit geldt ook voor de waarde van uw auto! Helaas heeft u een Fordje ka en moet deze naar de sloop! Dan kun je rekenen op een oud ijzer prijs! Want het model Ford ka is heel veel in Nederland verkocht! Hiervoor geld er is er veel aanbod! De auto zal niet meer waard zijn als de waarde van het oud ijzer! Natuurlijk speelt ook het bouwjaar en de KM stand een rol maar de prijzen van een 2007 BJ of 1999 BJ Ford ka lopen niet erg ver uit een. Wellicht wil de autosloperij uw net even iets meer betalen voor uw auto van een iets jonger bouwjaar want de onderdelen kunnen verschillen.

De basis waarop het autodemontage bedrijf de waarde van uw sloopauto berekend is het gewicht en het bouwjaar. De autosloperij is van oorsprong een auto ijzer handel inkoop prijzen worden dan ook afgegeven voor de waarde die de auto vertegenwoordigd in oud ijzer! Dit is niet voor iedereen winstgevend recycling van materialen kan pas geld opbrengen als je heel veel auto’s demonteert. De meeste auto demontage bedrijven hebben zich hierdoor gericht op het verkopen van tweedehands onderdelen! Wanneer er veel vraag is naar de onderdelen van uw auto merkt u dit direct in de inkoopprijs. Vaak hebben we het dan niet over een einde levens auto, dus een sloopauto. Als wij een auto gaan demonteren zijn er er veel losse onderdelen die wij kunnen verkopen. Een koplamp, motorkap gordel en ga zo maar door. Het autodemontage bedrijf verdient hier aan niet aan de verkoop van oud ijzer of bulk schroot! ( ja een beetje) Voor goede demontage auto: simpel gezegd voertuigen waarvan de onderdelen met een hoge omloopsnelheid kunnen worden verkocht zal men meer betalen! Hiervoor is de juiste partij wel van belang!

De demontagewaarde van een sloopauto.

De autosloperijen en de ontwikkelingen van voertuigen hebben niet stil gestaan. Veel autosloperijen zijn de afgelopen jaren gegroeid tot een heus autodemontagebedrijf! Maar dit zijn ze niet allemaal! Nederland zit nog vol met kleine sloperijen die het moeten verdienen aan de verkoop van oud ijzer, een katalysator en wat schroot! Men zoekt oude auto’s en is helemaal niet op zoek naar die schadeauto met nog tal van goede onderdelen! Daartegenover staat dat er een aantal bedrijven zich hebben ontwikkeld! Men koopt bewust voertuigen in waarvan de onderdelen erg gewild zijn. Soms uitsluitend van specifieke merken om de bedrijfsvoering een richting, specialisatie te geven. Uw jongere schade auto is bij een dergelijk bedrijf vaak meer geld waard!

Handel in tweedehands auto’s

Voor de meeste consumenten geld men wil vooruit en iedereen denkt na over hoe hij het beste kan omgaan met zijn geld! Als dan op een gegeven moment uw auto kapot gaat die u al enkele jaren in bezit heeft en al de nodige kosten heeft moeten maken aan het onderhoud! Dan kiest men vaak eieren voor zijn geld! Met andere woorden we verkopen de auto in de staat zoals hij nu is, geen geld meer spenderen aan dure reparatiekosten met het risico dat er binnen afzienbare tijd weer iets moet worden vervangen wat een hoop geld kost! Daarbij we willen allemaal wel eens wat nieuws, u koopt toch ook wel eens een nieuwe spijkerbroek of televisie.

Auto’s met gebreken waardoor er niet mee kan worden gereden zijn vaak lastig particulier te verkopen. Niet iedereen heeft behoeften aan een online advertentie en verschillende potentiële kopers aan de deur. Soms wil je gewoon snel kunnen handelen en een goede prijs voor je tweedehands auto verkrijgen. Gaat u de auto met gebreken inruilen bij de dealer dan ontvangt u geen korting. Het verkopen aan de autosloperij of autohandelaar tegen een directe vergoeding kan daarom heel interessant zijn. Dit wil helemaal niet zeggen dat de auto niet meer gerepareerd kan worden. Een kapotte koppeling of een turbo die het heeft kunnen door de specialist vaak voordeliger worden vervangen. De autosloperij dan ook zijn afweging maken of direct verkopen met minder winst wellicht voordeliger is.

Sloopauto verkopen

Meld hier uw auto aan en ontvang één direct inkoop bod.

Ik accepteer de algemene voorwaarden

    Bel voor een direct bod met,


  • 06-83593429 van 8:00 t/m 20:00

Onderdelen zoeken

Vul je kenteken in en vind je juiste onderdeel.

Stap 1

Bel ons voor
een afspraak
en wij komen
wanneer het u
uit komt.

Stap 2

Wij komen volgens afspraak de sloopauto gratis bij u thuis ophalen.

Stap 3

Wij betalen direct bij het ophalen van de auto het overeengekomen bedrag contant aan u uit.