Verkrijg vrijblijvend een bod op uw sloopauto

Heeft u een auto welke u wellicht wilt verkopen als zijnde sloopauto? Is de auto nog in een rijdende staat maar zijn zoveel mankementen dat repareren eigenlijk geen goede oplossing is. Wanneer de reparatiekosten de dagwaarde van het voertuig doen overstijgen is het verstandig om wellicht afscheid te nemen van uw auto. Voor een lager bedrag koopt u wellicht een jongere auto met een lage kilometerstand.

Vervelende gebreken die veel geld kunnen kosten.

Wanneer uw auto gewoon rijdbaar is wil dat niet altijd zeggen dat de auto in goede staat is. Genoeg auto’s met een kapotte voorruit, verschillende krassen maar ook een gebroken veren en bijna versleten remschijven. Personenvoertuigen hebben regelmatig onderhoud nodig! Wanneer een auto de nodige jaar oud is en een hoge kilometerstand heeft bereikt stellen veel auto-eigenaren het onderhoud uit. Dit gaat op een gegeven moment voor grote problemen zorgen. De distributieriem gaat kapot en de complete motor draait in de soep. Maar in de meeste gevallen blijft de auto nog prima rijden en komt u tijdens een apk-keuring er achter dat er voor duizenden euro’s onderhoudswerkzaamheden moeten worden verricht. Nieuwe schokdempers, een nieuwe voorruit en vier kale banden. U bent dan al snel enkele honderden tot duizenden euro’s kwijt!
Veel personen auto’s met dusdanig hoge onderhoudskosten worden op dat moment verkocht aan de autosloperij. De dagwaarde van het voertuig is slechts beperkt de meeste consumenten kiezen er dan voor om op zoek te gaan naar een occasion. Een auto van een jongere bouwjaar met een lage kilometerstand en minder gebrek. Vandaag de dag worden ook veel auto’s verkocht via prive lease. U rijdt dan voor een vast bedrag maand in geheel nieuwe auto. Onderhoudskosten maar wegenbelasting en verzekering is in het lease bedrag inbegrepen. Het enigste kosten die u dan nog maakt zijn de brandstofkosten. Veel consumenten vinden het erg prettig. Je weet immers precies aan het eind van de maand wat je voor je auto betaalt hier komt niet voor verrassingen te staan.

Hoe verkoopt u een sloopauto?

Heeft u een auto voor de deur staan waar aan u geen geld meer aan wilt spenderen? Niet elke auto is het zelfde. Merk, model en type variëren. De waarde van uw sloopauto is zeer afhankelijk van wat voor auto het is. Duitse merken, luxemerken zoals Audi, Volkswagen BMW maar ook Seat en Mercedes hebben over het algemeen een hoge restwaarde als Frans voertuig. Het Franse automerk Renault komt overwegend vaker en sneller met nieuwe automodellen. De kwaliteit van een Renault is prima, duizenden voertuigen worden hiervan jaarlijks verkocht. Maar toch is de aanschafprijs in verhouding tot de kwaliteit fractie lager als bij Duitse automerk. Verschillende Renault modellen hebben een hele lange levenscyclus gehad! Het productiemodel van de Renault Twingo is ruim acht jaar lang verkocht. Van dit type voertuig is het aanbod erg groot! Een autosloperij krijgt dergelijke types en modellen erg vaak aangeboden. De sloperij’s van de Renault Twingo zal dan ook vaak lager liggen als van BMW of Volkswagen! De autosloperij is bereid u een hogere prijs te betalen voor uw sloopauto wanneer deze voor het autodemontage bedrijf een meerwaarde oplevert. Tweedehands Volkswagen onderdelen zijn goed te verkopen! Niet alleen in Nederland maar ook in andere delen van Europa is er veel vraag naar goede onderdelen voor een tweedehands prijs. Deze factoren spelen een belangrijke rol bij de inkoopprijs kunt verkrijgen. Maar ook de eventuele schades, gebreken zijn van groot belang.

Zorgen voor dat u papieren compleet!

Wilt u uw auto gaan verkopen dan kunt u dit alleen doen wanneer de kentekenpapieren helemaal in orde zijn. Dit betekent dat u in het bezit moet zijn van een geldige kentekencard plus het eerste en het tweede deel van de tenaamstelling code. Heeft u deze per dieren niet meer op orde? Dat bestaat er de mogelijkheid dat u een demontagecode aanvraagt! Hiermee kan de autosloperij uw auto als nog afmelden. Het is dus niet nodig om kosten te maken voor de aanvraag van een nieuw kentekenbewijs! Zie voor meer informatie over dit onderwerp de website van de RDW

Sloopauto verkopen

Meld hier uw auto aan en ontvang één direct inkoop bod.


  Ik accepteer de algemene voorwaarden

   Bel voor een direct bod met,


  • 06-83593429 van 8:00 t/m 20:00

  Onderdelen zoeken

  Vul je kenteken in en vind je juiste onderdeel.

  Stap 1

  Bel ons voor
  een afspraak
  en wij komen
  wanneer het u
  uit komt.

  Stap 2

  Wij komen volgens afspraak de sloopauto gratis bij u thuis ophalen.

  Stap 3

  Wij betalen direct bij het ophalen van de auto het overeengekomen bedrag contant aan u uit.