Papieren kentekenbewijs

Het komt nog steeds voor dat wij voertuigen krijgen aangeboden met een papieren kentekenbewijs. De RDW heeft per 1 januari 2014 de uitgifte van papieren kentekenbewijs stopgezet. Tegenwoordig zijn de drie groene papiertjes vervangen door een kentekencard welke handig in uw portemonnee mee te nemen is. Het oude kentekenbewijs bestond uit drie delen.

Deel 1a Kentekenbewijs: Hierop staan voertuig technische gegevens vermeld maar ook het chassisnummer.
Deel 1b Tenaamstellingbewijs: Hierop staan de gegevens vermeld van de voertuigeigenaar, de verantwoordelijke.
Deel 2 Overschrijvingsbewijs: Hierop staan de gegevens vermeld die u nodig heeft bij een eventuele verkoop, schorsing.

Het papieren kentekenbewijs wordt niet meer uitgegeven. Echter wanneer u een auto heeft en deze niet wisselt van eigenaar of niet wordt geschorst krijgt de eigenaar geen nieuw kentekenbewijs. Het nieuwe kentekenbewijs wordt afgegeven wanneer het voertuig van eigenaar wisselt of wordt geschorst. Op een gegeven moment zullen alle voertuigen zijn voorzien van een pasje in plaats van het papieren kentekenbewijs.
Het nieuwe pasje, ook wel de kentekencard geeft veel minder informatie als het oude kentekenbewijs. De kentekencard is wel voorzien van een chip waarin voertuiggegevens zijn opgeslagen. Alleen als u beschikt over een geschikte card lezer en de juiste software kunt u deze gegevens raadplegen. Heeft u toch behoefte aan meer informatie dan wat op uw pasje staat vermeld? Voer dan online kentekencheck uit hiermee kunt u ook zeer veel Basis voertuiggegevens opvragen.

Overschrijven met nieuwe kentekencard

Het nieuwe kentekenbewijs kent een andere methode van overschrijven. Bent u alleen in het bezit van het pasje dan kunt u helemaal niks. Voor een eventuele verkoop moet u in het bezit zijn van beide delen van de tenaamstellingcode. Dit is een code die in totaal bestaat uit negen karakters. Koopt u een auto krijgt u in eerste instantie vier karakters. Eerst volgende werkdag ontvangt u post van de RDW met u nieuwe kenteken waar op uw persoonsgegevens staan vermeld. In deze brief staat ook het tweede deel van de tenaamstelling code vermeld. Op de vier lege vakjes welke open zijn zodat u het eerste deel van het tenaamstelling code. Hiermee is de tenaamstelling code compleet. Deze brief met de volledige code dient u goed te bewaren. Want deze heeft u nodig voor een eventuele verkoop van het voertuig. Gaat u een auto verkopen dan dient u ook in het bezit te zijn van het pasje aangezien hier een document nummer op staat. Gooi de codes nooit weg deze zijn van zeer groot belang wanneer u de auto wilt verkopen of wilt laten demonteren.

Ook als u een auto tijdelijk buiten gebruik wilt stellen, schorsen dient u in het bezit te zijn van de complete tenaamstelling code. U krijgt vervolgens een nieuw code waarmee u de auto uit de schorsing kunt halen. Bij het schorsen van het voertuig wordt er geen pasje afgegeven.

APK papieren

Naast dat u bij een eventuele controle van de politie het kenteken bewijs moet kunnen tonen. Bent u ook verplicht om in het bezit te zijn van een geldige apk-keuring’s bewijs. Wanneer uw auto een keer per jaar naar de garage wordt gebracht voor de apk-keuring dan ontvangt u een nieuw A4’tje waar op de verval datum staat vermeld. Vaak is het het handigste om dit keuringsbewijs in dashboardkastje op te bergen zo dat u dit altijd bij u heeft mocht u staande worden gehouden bij een eventuele controle. Nog verstandiger is om alle apk-keuring’s papieren te bewaren samen met de onderhoudsboekjes van het voertuig. Auto’s met een complete onderhoudshistorie hebben een hogere dagwaarde. Naast de stempels die uw dealer aftekent in het onderhoudsboekje, dan wel digitaal. Heeft u ook een overzicht van alle apk-keuringen. Bij de apk-keuring dient ook te worden vermeld welke aspecten van het voertuig in de toekomst eventueel aandacht vragen. Zaken zoals bijna versleten banden, overmatige olielekkage maar ook stuurkogel speling zal worden vermeld op het APK keuringsformulier

Sloopauto verkopen

Meld hier uw auto aan en ontvang één direct inkoop bod.


  Ik accepteer de algemene voorwaarden

   Bel voor een direct bod met,


  • 06-83593429 van 8:00 t/m 20:00

  Onderdelen zoeken

  Vul je kenteken in en vind je juiste onderdeel.

  Stap 1

  Bel ons voor
  een afspraak
  en wij komen
  wanneer het u
  uit komt.

  Stap 2

  Wij komen volgens afspraak de sloopauto gratis bij u thuis ophalen.

  Stap 3

  Wij betalen direct bij het ophalen van de auto het overeengekomen bedrag contant aan u uit.