Schadeauto laten repareren of kapot verkopen?

Er kunnen verschillende soorten schade auto’s zijn. Een auto met blikschade maar ook motor technische schade is mogelijk. Slippende koppelingsplaten kunt u eigenlijk geen schade noemen. Het is namelijk gewoon heel gebruikelijk dat bij een bepaalde kilometerstand de koppeling moet worden vervangen. De koppeling is een slijtage onderdeel welke wellicht pas bij een hoge kilometerstand een keer aan de beurt komt. Bij motortechnische schade moet u denken aan, een ratelende distributieketting, een kapotte ECU of misschien wel kloppende drijfstanglagers. Dit zijn allemaal reparaties waar u liever de rekening niet van betaald. Wanneer uw distributieketting is gebroken of spelling heeft kan dit flink in de papieren gaan lopen. U dient dan voor uzelf een afweging te maken. Laat ik de auto repareren en neemt u de hogere reparatiekosten voor lief zodat u nog vele kilometers met deze auto de weg op kunt. In sommige gevallen is de schade zelfs zo groot dat de monteur u zal adviseren een revisiemotor dan wel tweedehands motor aan te schaffen. Het kopen van een tweedehands auto motor is niet altijd even eenvoudig. De motorcodes moet exact overeenkomen! Het is altijd maar de vraag of er voldoende aanbod tweedehands motoren zijn. De prijzen van dergelijke motoren kunnen hierdoor behoorlijk oplopen en vervolgens moet de motor nog worden gemonteerd.

Blik schade aan uw auto!

Wanneer u een paaltje heeft geraakt of een grotere parkeerdruk is het heel vervelend! Een kapotte koplamp bumper en enkele andere kunststof onderdelen welke zijn beschadigd dienen vervangen te worden. Soms valt de schade mee en is de auto na het ongeval gewoon rijdbaar. Voor de eigenaar is dit wel zo prettig. Want met de auto kan nog gewoon van A naar B worden gereden. Maar wanneer ook de radiateur is beschadigd en deze lekkage vertoont dan zal er niet meer met de auto gereden kunnen worden. Het komt ook vaak voor dat bij kleine aanrijding de airbags afgaan. Dit is natuurlijk alleen maar gunstig voor uw veiligheid!! Maar het vervangen van airbags, gordelspanners is niet eenvoudig een vrij duur. Wellicht valt met de aankoop tweedehands onderdelen geld te besparen sommige autoschade herstel bedrijven kunnen u ook een offerte doen op basis van tweedehands onderdelen en aftermarket plaatswerk.

De kapotte auto direct verkopen of repareren.

Wanneer u tegen een dergelijk probleem aanloopt is het altijd verstandig om de zaken even goed op een rijtje te zetten. Is het budget bij u aanwezig om direct een andere auto aan te schaffen? Dan kan het soms wel eens de verstandigste keuze zijn. Sommige schade auto’s, relatief jonge voertuigen kunnen nog een redelijk bedrag opleveren. Het autodemontage bedrijf is namelijk altijd op zoek naar courante onderdelen van relatief jongere bouwjaren tussen de drie en acht jaar oud. De vraag van onderdelen afkomstig van de oude sloopauto is relatief beperkt dit zijn autos tussen de twaalf en achttien jaar oud + -. Veel autobedrijven autohandelaren kopen graag gebruikte auto-onderdelen tegen tweedehands prijzen. Hierdoor kan het autodemontage bedrijf u vaak prima prijs betalen voor uw schadeauto. Veel onderdelen kunnen snel en goed worden verkocht! Dit merkt u dan ook direct terug in het eventuele overnamebod dat wij wellicht kunnen doen. Bied uw auto aan via het contactformulier en onze inkoper neemt met u contact op!

Sloopauto verkopen

Meld hier uw auto aan en ontvang één direct inkoop bod.


  Ik accepteer de algemene voorwaarden

   Bel voor een direct bod met,


  • 06-83593429 van 8:00 t/m 20:00

  Onderdelen zoeken

  Vul je kenteken in en vind je juiste onderdeel.

  Stap 1

  Bel ons voor
  een afspraak
  en wij komen
  wanneer het u
  uit komt.

  Stap 2

  Wij komen volgens afspraak de sloopauto gratis bij u thuis ophalen.

  Stap 3

  Wij betalen direct bij het ophalen van de auto het overeengekomen bedrag contant aan u uit.