Zomercheck voor uw auto

Het is zomer prima weer, de barbecue mag weer aan. Gaat u deze zomer nog op vakantie met de auto of wellicht richting het strand? Tijdens deze hete dagen is het altijd verstandig de vloeistoffen in u auto te controleren. Door de hoge buitentemperatuur kan de motor temperatuur van uw auto flink op oplopen. Zorg ervoor dat het Koel vloeistofreservoir van uw auto tot de juiste waarde is afgevuld! U kan dit prima zelf doen maar zorgen wel voor dat u dit doet met een koude motor! Ook het mixen van verschillende kleuren koelvloeistof is niet aan te raden. Dus blauw bij blauw bij groen bij groen en rood bij rood! Gaat u een lange rit maken en zijn deze simpele cheques niet aan u besteed ga dan even langs bij uw de plaatselijke garagist. Vaak kan de vakman u helpen met de gratis zomercheck of laat anders even een kleine beurt uitvoeren dan weet u zeker niet voor verrassingen komt te staan!

Bandenspanning.

Door de hoge temperatuur kan de bandenspanning afnemen het is altijd verstandig om voor een lange reis in de zomer even uw bandenspanning te controleren. Bij de benzinepomp hangt een tabel met merknaam en types hierop is duidelijk zichtbaar hoeveel bar, PSI uw banden dienen te hebben. De juiste bandenspanning is niet alleen veilig maar zorgt er ook voor dat u minder brandstof verbruikt! Ook andere is om te controleren of het reservewiel en de kreek aanwezig zijn mocht het toch gebeuren dat u een klapband krijgt kan u altijd op locatie het wiel verwisselen. Ligt de reserveband nog in de garage of in de berging dan is dat op zo’n moment een heel vervelende constatering!

Airco Check.

Tijdens een lange zomer reed in de file met hoge temperaturen is het altijd prettig als de airco van u auto goed functioneert. U airco-installatie bevat koude middelen deze koude middelen kunt u niet zelf bijvullen hiervoor moet u echt langs uw plaatselijke garagist. Het opnieuw laten afvullen van de airco kost slechts 30 minuten tot een maximaal 1:00 uur. Dit is een volledig automatisch proces. De auto wordt aangesloten aan een machine welke vervolgens een lek test uitvoert de oude koude middelen verwijderd en nieuwe koude middelen toevoegt. Prijzen kunnen variëren per bedrijf maar voor enkele tientjes meer of minder is en koude kerk erg prettig.

Je ruitenwisservloeistof checken!

Je zou wellicht denken dat ruitenwissersvloeistof alleen in de winter handig is als u ruiten zijn geslagen met pekel en alle andere vaardigheden. Ook in de zomer is een voor af te ruitenvloeistof reservoir erg prettig. U auto staat in de zon en overal is opvliegend stof waardoor uw auto is bedekt met een dun laagje zand en stof. Dit ziet u ook op de voorruit en dit kan u zicht erg belemmeren. Twee goeie ruitenwissers en een goed af ruiten voor reservoir maken dat u onderweg binnen enkele minuten weer prima zicht heeft en uw reis veilig kan vervolgen. Zorg er daarom altijd voor dat uw ruitenwisservloeistof is af gevuld voordat u op vakantie vertrekt!

Werkt de aanjager correct?

Automotoren worden gekoeld door een radiateur. De koelvloeistof wordt continu rondgepompt door de radiateur waar door de vloeistoftemperatuur afneemt en de motor op het constante bedrijfstemperatuur blijft. Staat u in de file dan heeft het voertuig weinig tot geen rijwind. Wanneer de koelvloeistoftemperatuur stijgt tot bijvoorbeeld 95 °C dan zal er een relais inschakelen waardoor de aanjager gaat draaien. Kunstmatige de draaiwind wordt dan gecreëerd hierdoor heeft uw radiateur ook in de file luchtcirculatie waardoor de koelvloeistoftemperatuur afneemt en de motor niet oververhit raakt. Controleer daarom altijd of de aanjager goed werkt is deze kapot dan kan dit grote gevolgen hebben voor uw motor. De motor wordt oververhit en vervolgens zal de koppakking het begeven en misschien wel de gehele cilinderkop krom trekken. Een goed functionerende aanjager is een must voor uw auto en al helemaal in de zomer tijdens een file in de brandende zon!

Motor olie controleren.

Mocht u zelf de zomercheck willen uitvoeren controleer dan ook of er voldoende motorolie aanwezig is. Dit kunt u het beste doen wanneer de motor koud is. Bijvoorbeeld in de ochtend als de auto een nacht heeft stilgestaan. Plaats het voertuig op een vlakke ondergrond. Bij het verwijderen van de peilstok veegt deze oile met een doekje of papiertje weg. U plaatste peilstok terug in de motor en trekt deze er vervolgens er weer uit. De olie moet minimaal in het midden staan van de twee streepje. Is dit niet het geval vult dan de juiste olie bij zodat deze minimaal in het midden staat. Je mag ook bij vullen tot het tweede streepje maar hoeft niet! Wanneer je olie bijvult doe dit dan beetje voor beetje dus geen halve liters in eens want teveel olie is ook niet goed!

Sloopauto verkopen

Meld hier uw auto aan en ontvang één direct inkoop bod.


  Ik accepteer de algemene voorwaarden

   Bel voor een direct bod met,


  • 06-83593429 van 8:00 t/m 20:00

  Onderdelen zoeken

  Vul je kenteken in en vind je juiste onderdeel.

  Stap 1

  Bel ons voor
  een afspraak
  en wij komen
  wanneer het u
  uit komt.

  Stap 2

  Wij komen volgens afspraak de sloopauto gratis bij u thuis ophalen.

  Stap 3

  Wij betalen direct bij het ophalen van de auto het overeengekomen bedrag contant aan u uit.