De loop of sloopauto van Sloopauto-online.nl Carbagerun 2018

De meeste sloopauto’s die wij krijgen aangeboden worden gedemonteerd en het materiaal wordt gerecycled. De nog goede onderdelen die aanwezig zijn in het demontagevoertuig zullen worden verwijderd. De nog goede onderdelen van de sloopauto zal de autosloperij op zijn beurt weer proberen verkopen als tweedehands auto-onderdeel. Het merendeel van de auto’s die wij inkopen worden vernietigd en zorgvuldig gedemonteerd. Maar soms krijgen wij ook wel eens een old-timer aangeboden. Zie hier hoe een Volvo/DAF 66 een tweede leven krijgt en deel neemt aan de ultimate road trip van Europa!

Afgelopen jaar kregen wij via onze website een heuse Volvo DAF 66 aangeboden. De eigenaar had jarenlang met veel plezier in deze unieke Nederlandse auto gereden. De desbetreffende dame had er ook heel veel moeite mee om haar volvotje te verkopen. De volvo DAF was ooit een verkoop succes, veel dames waren in de introductie jaren helemaal weg van de automatische versnellingsbak. Auto rijden was opeens heel eenvoudig geworden. Mevrouw wilde eigenlijk gewoon blijven rijden in de haar auto! De variomatic automaat beviel haar prima! Helaas had de auto de nodige gebreken waardoor de kosten voor een nieuwe APK keuring behoorlijk zouden oplopen! Voor demontage was deze auto totaal niet interessant, nog geen 800 kg oud ijzer en verschillende onderdelen die wij echt niet morgen zullen verkopen. Want hoeveel DAFjes ziet u nog voor het stoplicht staan! Vandaag de dag zie je eerder elektrische Tesla’s!! Deze auto hebben wij dan ook niet gedemonteerd maar doorverkocht aan een autoliefhebber. Wij weten zeker dat de oud eigenaar hier heel blij mee zou zijn omdat er met erg veel liefde in deze auto is gereden! U denkt misschien wat een onzin. Maar bij de verkoop van de auto is ons verteld dat als de kinderen met deze auto naar school werden gebracht er werd gevraagd om niet voor het schoolplein te worden afgezet maar enkele straten verder op. Want ja het is natuurlijk niet stoer als je moeder een DAF 66 met bloemetjespatroon heeft!( of juist wel)?

Hierboven ziet u een foto van het DAF 66, de DAF had verschillende gebreken, de remmen waren erg slechte en op sommige plekken had de auto roest. Maar gezien de leeftijd was de staat nog best prima! Er zijn genoeg Fiats & Fordjes Ka met meer roest te vinden. Oorspronkelijk was de bedoeling om de auto zelf te repareren! Het is immers een prima reclame auto in de kleuren recycling groen van de website Sloopauto-online.nl. Helaas hebben wij al zoveel bezigheden dat er geen tijd en ruimte was om de DAF eens goed in de watten te leggen. Maar op een dag kwamen er twee jongen heren die wel interesse hadden in de DAF. Ik stelde de vraag waarom? Ze zochten een leuke auto voor de Carbagerun 2018 en het moest een DAF zijn! Ik zei nog waarom koopje geen oude Mercedes, 2500 KM in een DAFje zonder airco? Nee de heren waren vast beraden het moest een DAF zijn en dit werd hun auto voor het project! Want met een 45 PK 1100 cc variomatic de berg op rijden is veel leuker! Als met een V6 of V8 motor!

The Carbage run 2018 met Volvo DAF 66

The Carbagrun 2018 is een Rally voor oude auto’s en een kopie van de “Banger Rally” De meeste oude voertuigen zijn gerestoreerd en ook behoorlijk cosmetisch onderhanden genomen. De auto moet technisch wel goed zijn anders haal je de finish niet! Voor de buiten kant geld hoe gekker hoe beter! Bij deze Rally gaat het dus niet om snelheid maar meer om de lol en de het plezier dat de deelnemers hebben. Naast verschillende opdrachten, puzzelroutes en uitdaging die de deelnemers te wachten staat zullen de nieuwe eigenaren ook een hoop gezelligheid en plezier maken.De nieuwe eigenaren van de Volvo/ DAF hebben de auto heel netjes gemaakt! Een dikke bullbar en een x aantal verstralers hebben de de auto een heus Rally karakter gegeven! De auto zal dit jaar kriskras door Europa Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië gaan en hopelijk halen zijn de finish

Foto Volvo DAFF 66 in Rally staat.

De auto is flink onderhanden genomen! De auto is helemaal op nieuw in de lak gezet! Hiervoor hebben de heren vast het blik groenen verf gebruikt dat ik van de oud eigenaar erbij had gekregen! Zoals u kunt zien is de 17 -MD-57 heel stoer geworden, sport velgen en maarlieft 14 led verstralers een boel bar, een rally nummer en een imperiaal met daarop een benzine tank! Wat mij opvalt is dat de stoelen zijn vervangen door rally stoelen, de oude stoelen waren namelijk helemaal kapot en versleten! een detail wat we zeker niet mogen vergeten is het Michelin poppetjes! Al met al is de auto omgetoverd tot een zeer stoere rally auto het is gewoon weg een unieke auto geworden! Hopelijk hebben de heren veel plezier gehad aan dit project en mogen zij tijdens de rally nog veel leuke momenten hebben in deze auto. Groten kans bestaat dat deze auto in de toekomst nog vele kilometers mag maken en nooit op de autosloop zal belanden!

Sloopauto verkopen

Meld hier uw auto aan en ontvang één direct inkoop bod.


  Ik accepteer de algemene voorwaarden

   Bel voor een direct bod met,


  • 06-83593429 van 8:00 t/m 20:00

  Onderdelen zoeken

  Vul je kenteken in en vind je juiste onderdeel.

  Stap 1

  Bel ons voor
  een afspraak
  en wij komen
  wanneer het u
  uit komt.

  Stap 2

  Wij komen volgens afspraak de sloopauto gratis bij u thuis ophalen.

  Stap 3

  Wij betalen direct bij het ophalen van de auto het overeengekomen bedrag contant aan u uit.