Waarde Sloopauto.

Als je een auto hebt die klaar is voor de sloop, dan noemen we het ook wel een sloopauto, maar wat is de waarde? Om dat vast te kunnen stellen is het van belang dat je weet wat een sloopauto precies is. Het gaat over een auto die echt op is gereden en waarbij je teveel kosten moet maken als je nog verder wil kunnen rijden. Bij de APK keuring kan de auto worden afgekeurd vanwege teveel technische mankementen. Als de dagwaarde van de auto de kosten van reparatie overschrijdt, dan noemen we het een sloopauto. Een sloopauto moet aan een aantal punten voldoen, deze moet namelijk zijn afgekeurd bij de APK, de algemene periodieke keuring en de auto heeft al dan niet rijdende schade. Daarnaast moeten de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van de te slopen auto. Verder heeft de auto vaak geen economische waarde meer vanwege het aantal kilometers dat er al mee is gereden.

De waarde van de sloopauto.

Een auto blijft altijd een bepaalde economische waarde houden. Er wordt daarbij gelet op de dagprijs van schroot, ijzer en andere metalen die zich in en onder de auto bevinden. Gaat het daarbij over het gewicht in kilogram. Maar ook het bouwjaar van de auto is van belang, net als het merk, de opties van de auto en het carrosserie type. In tijden van crisis kan de auto altijd nog geld opbrengen voor de auto. De restwaarde ligt vaak tussen de 50 en de 100 euro. Er kan ook voor gekozen worden dat een sloopbedrijf de auto op komt halen en dan kun je ook wegenbelasting uitsparen.

Waarde sloopauto en extra opbrengst.

De sloopauto kan meer waard zijn dan de restwaarde. Het ligt aan het bouwjaar, of de auto dus jonger of ouder is dan tien jaar, maar ook het merk, type, de brandstofsoort, het aantal gereden kilometers en export spelen hierbij een rol. Ook de staat van de auto, de extra opties, de kleur van de carrosserie en de vraag naar tweedehands onderdelen worden hierin meegenomen. De sloopauto kan dus meer opbrengen dan je denkt. Vraag daarom altijd de waarde van de sloopauto voordat je hem zomaar wegbrengt. Je kunt ook prijzen vergelijken en kijken waar dat de auto het meeste op kan brengen. Het kan altijd weer een paar euro schelen en dat is de moeite waard, zeker in tijden van de crisis.

Sloopauto verkopen

Meld hier uw auto aan en ontvang één direct inkoop bod.

Ik accepteer de algemene voorwaarden

    Bel voor een direct bod met,


  • 06-83593429 van 8:00 t/m 20:00

Onderdelen zoeken

Vul je kenteken in en vind je juiste onderdeel.

Stap 1

Bel ons voor
een afspraak
en wij komen
wanneer het u
uit komt.

Stap 2

Wij komen volgens afspraak de sloopauto gratis bij u thuis ophalen.

Stap 3

Wij betalen direct bij het ophalen van de auto het overeengekomen bedrag contant aan u uit.