Voertuig historie van een sloopauto

Bij de aankoop van een tweedehandsauto of een occasion willen de meeste consumenten zoveel mogelijk weten over het verleden van de auto. Is de auto altijd netje bij de garage geweest? Zijn de onderhoudsboekje helemaal compleet afgestempeld? Heeft de auto een distributie riem en wanneer is deze voor het laatst vervangen. Vaak is de historie bij een sloopauto niet meer compleet zoek. De boekjes zijn ergens bij één van de oud eigenaren in de bureau la blijven liggen en onder de motorkap zitten wel één of meer stikkers dat de distributieriem is vervangen maar de datum en kilometerstand is niet meer leesbaar. Vaak kunnen wij precies zien of een auto goed of niet goed is bijgehouden de vakkundigheid van een monteur zegt meer als een stempel. Natuurlijk zijn er verschillende registratiesystemen zoals NAP de nationale auto pas voor een logische kilometerstand maar er is ook een schadecheck zodat bedrijven kunnen terugvinden of er herstel werkzaamheden aan de carrosserie hebben plaatsgevonden. Nu zijn wij van mening dat niet elke schade registratie verkeerd is. Het laten spuiten van parkeerschade is natuurlijk minder grootst als een complete chassis balk welke opnieuw aan elkaar is gelast. Mocht er uitgebreide documentatie bij de dealer aanwezig zijn wanneer en waarvoor de auto in de garage is geweest dan is dit natuurlijk de beste referentie die u als consument kunt hebben.

NAP Nationale autopa’s

Vanaf medio 1991 is stichting NAP kilometerstand van voertuigen gaan registreren. Vaak als de auto in de garage kwam voor de jaarlijks terugkerende APK keuring. De RDW heeft inmiddels de taken overgenomen om zo kilometerstand fraude volledig te beperken. U kunt met uw digid gegevens het volledig teller rapport opvragen bij de RDW hiermee kan u precies zien hoeveel kilometer er in de afgelopen jaren met het voertuig zijn gemaakt ook een onlogisch trendbreuk is hiermee zichtbaar.

Aantal eigenaren OVI RDW kenteken check

Voor een compleet teller rapport moet u een kleine vergoeding betalen. Inmiddels is het registratiesysteem OVI wat staat voor online voertuiginformatie zo ver dat u aan de hand van het kenteken kunt zien of de kilometerstand logisch is opgebouwd. Deze kenteken check geeft u ook aan hoeveel eigenaren een auto heeft gehad. Let op handelaren en verkopers worden niet in de telling meegenomen. Daarbij komt dat de telling pas na 2002 en later volledig is geautomatiseerd. Oudere auto’s kunnen dus wel degelijk meer eigenaren hebben gehad als in de registratie staat vermeld. Naast basis voertuiggegevens zoals het gewicht en de brandstof kunt u ook de APK datum terugvinden en de laatste datum wanneer de auto te naam is gesteld. Dit is handig als u een auto koop bij een garage het komt namelijk voor dat de auto slecht twee weken in zijn bezit is maar het aantal eigenaren slecht één of twee vermeld. Dergelijke voertuig gegevens zijn meer data dan dat ze daadwerkelijk u iets kunnen vertellen over de staat van de auto. De auto kan immers ook zijn afgekeurd op het ontbreken van een lampje maar in een prima conditie verkeren.

Sloopauto verkopen

Meld hier uw auto aan en ontvang één direct inkoop bod.


  Ik accepteer de algemene voorwaarden

   Bel voor een direct bod met,


  • 06-83593429 van 8:00 t/m 20:00

  Onderdelen zoeken

  Vul je kenteken in en vind je juiste onderdeel.

  Stap 1

  Bel ons voor
  een afspraak
  en wij komen
  wanneer het u
  uit komt.

  Stap 2

  Wij komen volgens afspraak de sloopauto gratis bij u thuis ophalen.

  Stap 3

  Wij betalen direct bij het ophalen van de auto het overeengekomen bedrag contant aan u uit.