De prijs van een sloopauto

De prijs die betaald wordt voor een sloopauto is geen standaard gegeven. Verschillende factoren spelen hierbij een grote rol. Als eerste is het merk, bouwjaar. Heel simpel gezegd een Fiat is geen BMW of een Mercedes Benz. Daarnaast is de leeftijd van groot belang. Hoe ouder de auto deze waard is. Heeft u een auto kopen van 1987 dan zal deze auto uitsluitend nog voor metaalrecycling gebruiken. Natuurlijk zijn er nog onderdelen aan deze oude auto die de autosloperij misschien nog kan verkopen. Ook de autosloperij heeft beperkte voorraad. Het in voorraad houden van een oude niet courante versnellingsbak is totaal niet interessant. Meestal belandt de versnellingsbak direct in de oud ijzerpak voor de metaalrecycling! Heeft u echter een auto te koop van het bouwjaar 2007! Dan zit hij maar liefst 20 jaar verschil tussen. U zult begrijpen dat de autosloperij eerder bereid hier een betere prijs voor het. Wanneer de versnellingsbak of de motor van deze auto goed functioneert is de kans groter dat deze voorraad wordt vastgehouden. Met als doel deze in de toekomst te kunnen verkopen aan potentiële klant.

Oud-ijzer koers. ( belangrijk voor de prijs).

Wanneer we een sloopauto gaan demonteren in verschillende onderdelen. Dan blijft er over een kaalgeplukt carrosserie. De carrosserie van de sloopauto is ongeveer 50% van het gewicht van het voertuig. De autosloperij zal de carrosserie eventueel nog samenpersen waardoor hij een hogere oud ijzerprijs voor kan verkrijgen. De oud ijzerkoers is een vraag en aanbod markt welke niet beursgenoteerd is. Wanneer de oud ijzerprijs zakt merkt u dit direct in de waarde die de autosloperij toekent aan uw sloopauto. Men krijgt zelf maar de helft of minder betaald voor de kale carrosserie. Het kan niet anders dan dat dit moet worden doorberekend aan de klant. Daarbij komt dat de subsidies op de verwerking van demontagevoertuig jaarlijks aan het afbouwen is en in 2020 volledig zijn gestopt. Hier tegenover staat dat er minder onderdelen hoeven worden verwijderend. plastic, glas, en tal van andere onderdelen kunnen met behulp van de PST fabriek in Tiel machinaal worden gescheiden.

Prijs indicatie sloopauto (taxatie).

Heeft u een auto te koop? Welke mag worden afgevoerd naar de autosloperij? Uw auto aanbieden voor demontage is heel eenvoudig. Maar dan gebruik van onze vrijblijvende sloopauto taxatie. Met het invullen van uw voertuiggegevens onder vermelding van het kenteken kunnen wij middels een kentekencheck nagaan wat voor auto u in de verkoop heeft. (Vaak nemen wij telefonisch met u contact op u enkele vragen stellen over het voertuig) aan de hand van deze informatie doen wij u een direct overnamebod. De inkoopprijzen die wij voor een sloopauto of schade-auto betalen verschillen per merk model en bouwjaar. Vaak kunnen wij voor jongeren courantere voertuigen met bijvoorbeeld een complex technisch probleem nog een hogere inkoopprijs betalen. Gaat u akkoord met ons overnamebod dan kunt u rekenen op een kostenloze ophaaldienst en een geldig RDW vrijwaringsbewijs bij overdracht. Het enigste wat u hiervoor nodig heeft is een compleet kentekenbewijs zodat de administratieve afhandeling snel en voorspoedig kan verlopen.

Sloopauto verkopen

Meld hier uw auto aan en ontvang één direct inkoop bod.

Ik accepteer de algemene voorwaarden

    Bel voor een direct bod met,


  • 06-83593429 van 8:00 t/m 20:00

Onderdelen zoeken

Vul je kenteken in en vind je juiste onderdeel.

Stap 1

Bel ons voor
een afspraak
en wij komen
wanneer het u
uit komt.

Stap 2

Wij komen volgens afspraak de sloopauto gratis bij u thuis ophalen.

Stap 3

Wij betalen direct bij het ophalen van de auto het overeengekomen bedrag contant aan u uit.