Banden en velgen kopen op de sloop?

In Nederland is vast gesteld dat de banden van uw auto minimaal 1,6 mm profiel diepte moeten hebben. Vaak is het advies om uw banden al eerder te vervangen, 2.4 mm. De remweg van uw auto is gewoon weg stukken korter wanneer u hoger en een beter banden profiel heeft. Zeker bij slecht regenachtig weer kunnen goeden banden het regenwater veel beter afvoeren en is er meer contact met de weg. Ook voor winterbanden geld dat beneden de zes graden de remweg vele malen korter is als met uw zomerband. Uw banden hebben dus wel degelijk een groten invloed op uw veiligheid.
Op de autosloperij worden dagelijk sloopauto’s binnen gebracht. De ene auto heeft schade en is economsch totall loss waar de andere auto teveel roest vertoond. Allemaal auto’s met verschillende gebreken. Genoeg redenen om het voertuig af te staan en te laten demonteren op de autosloperij. Vaak worden de nog goede banden als tweedehands autoband verkocht. Soms ook autobanden met prima profiel van 5-t/m 6 mm. Afhankelijk van het type bedrijf kunnen de banden nog voor u worden gemonteerd en gebalanceerd zodat u prima de weg op kunt met de tweedehands autoband.

Gebruikte banden uit Duitsland !!

Duitsers zijn degelijk en erg punktueel. Hierdoor hebben onze ooster buren bepaald dat banden slecht een keer op een velg mogen worden gemonteerd. Veel tweedehands autobanden komen hierdoor uit duitsland. De nog goede gebruikte autobanden worden veel vuldig geexporteerd naar Nederland en andere landen in europa. Wij kennen deze strenge montage regels niet. Wanneer u een tweede hands autoband gaat kopen kunt u altijd kijken hoe oud de band is. Natuurlijk is het zoizo verstandig altijd de zelfde maat te monteren, breedte en hoogte zodat het comfoor van uw auto niet veranderd. Naast dat de banden maat en de draai richting op de band staat vermeld. Kunt u ook een productie datum herleiden. Autobanden tonen namelijk het weeknummer en het jaar. Dit is leuk om te weten mocht u een tweedehands band gaan kopen ga dan voor een autoband met een acceptabele leeftijd!

Velgen kopen?

Mooi lichtmetalen velgen zal de autosloperij altijd bewaren. Velgen met veel stoeprand schade of krom zullen niet meer worden verkocht. Velgen worden dan hergebruikt het is immers toch alluminium waardoor dit bij vier velgen snel een leuk gewicht vertegenwoordig. Wat natuurlijk erg gunstig is gezien alluminium een veel hogere recyclingswaarde heeft als oud-ijzer.

Sloopauto verkopen

Meld hier uw auto aan en ontvang één direct inkoop bod.

Ik accepteer de algemene voorwaarden

    Bel voor een direct bod met,


  • 06-83593429 van 8:00 t/m 20:00

Onderdelen zoeken

Vul je kenteken in en vind je juiste onderdeel.

Stap 1

Bel ons voor
een afspraak
en wij komen
wanneer het u
uit komt.

Stap 2

Wij komen volgens afspraak de sloopauto gratis bij u thuis ophalen.

Stap 3

Wij betalen direct bij het ophalen van de auto het overeengekomen bedrag contant aan u uit.